Maventan käyttöönotto-ohjeet

Vaihe 1: Valitse ohjelma, jota haluat käyttää

Verkkolaskujen lähetystä ja vastaanottoa varten tarvitset ohjelman, joka pystyy käsittelemään verkkolaskuja (esim. Finvoice, tai muut tuetut formaatit). Käytännössä kaikki markkinoilla olevat laskutus- ja ostolasku sekä ERP-ohjelmistot pystyvät tähän, joten on luontevaa valita sama ohjelma, jota yrityksenne jo nyt käyttää.

Mikäli yrityksessä ei ole käytössä taloushallinto-ohjelmaa tai nykyinen ohjelma ei tue sähköisiä laskuja, voit luoda laskut Verkkolaskut.fi -palvelussa. Tällöin menetät integroidun taloushallinnon hyödyt, joten suosittelemme päivittämään ohjelmistosi. Lisätietoa ja vinkkejä saat ottamalla yhteyden myyntiimme.

Vaihe 2: Avaa Maventa-tili ja kytke se taloushallinnon ohjelmaasi

Maventa-tili avataan Maventan verkkosivuilta tai suoraan taloushallinto-ohjelmistostasi.

Monet markkinoilla olevat ohjelmistot on suoraan integroitu Maventaan, jolloin ohjelmiston kytkeminen verkkolaskutukseen ei vaadi erillistä ohjelmistoa. Riittää, että avaat Maventa tilin. Katso lista integroiduista ohjelmistoista.

Mikäli ohjelmistoasi ei löydy valmiiksi integroitujen ohjelmistojen listalta, sen kytkemiseen tarvitaan erillinen Maventa Connector yhteysohjelma, jonka voit ladata ja asentaa veloituksetta. Vaihtoehtoisesti voit integroida ohjelmistosi verkkolaskutukseen käyttäen API-rajapintaa (tätä vaihtoehtoa suosittelemme suuryrityksille).

Vaihe 3: Määrittele asetukset

Kun verkkolaskutustili on saatu käyttöön, on hyvä katsoa läpi muutamia keskeisiä asetuksia. Asetuksia pääset muuttamaan kirjautumalla Maventa-tilillesi ja klikkaamalla sivun yläreunasta kohtaa ”Asetukset”.

Pankkiverkko: Jos lähetät verkkolaskuja asiakkaille, jotka käyttävät pankkia verkkolaskuoperaattorina tai vastaanotat verkkolaskuja pankkien verkkolaskuasiakkailta, tarvitset yhteyden pankkiverkkoon. Avaamalla pankkiverkon avaat automaattisesti myös kuluttajaverkkolaskutusvalmiudet. Pankkiverkon saat auki klikkaamalla Maventa-tilisi asetuksista ”Pankkiverkkoasetukset” ja seuraamalla ohjeita.

Laskujen lähettäminen paperilla: Jos sinulla on asiakkaita, jotka edelleen ottavat vastaan laskuja paperilla, suosittelemme ottamaan käyttöön tulostuspalvelun. Löydät sen kohdasta: Asetukset >> Laskujen lähettäminen. Kun tulostuspalvelu on päällä, lähetämme automaattisesti paperilla kaikki laskusi, joita ei voida toimittaa verkkolaskuina.

Ulkoasuasetukset: Tästä kohdasta voit valita käytettävän laskupohjan ja ladata yrityksesi logon. Voit myös itse lähettää verkkolaskujen mukana PDF-version laskustasi, jolloin avattaessa ja tulostettaessa lasku näyttää loppuasiakkaalle juuri sellaiselta kuin haluat.

Skannaustili: Jos yrityksesi ottaa vastaan verkkolaskuja Maventan kautta, suosittelemme skannaustilin avaamista. Saat käyttöösi postilokero-osoitteen ja sähköpostiosoitteen, joihin toimitetut paperi-ja pdf-laskut skannataan ja toimitetaan verkkolaskutilillesi. Verkkolaskuaineiston mukana toimitetaan pdf-muotoinen kuva skannatusta alkuperäisestä laskusta. Skannaustilin saat käyttöösi Maventa-tililtä kohdasta Asetukset >> Lisäpalvelut >> Skannitili.

Vaihe 4: Toimittajien tiedottaminen

Huom! Tämä vaihe koskee vain ostolaskuja. Tiedota toimittajiasi uudesta verkkolaskuosoitteesta lähettämällä heille mallin mukainen kirje sähköpostitse tai postitse.

Haluatko tietää lisää? Ota yhteyttä myyntiimme.

Soita meille 010 219 3400 tai lähetä viestiä sales@maventa.com. Jos sinulla on tekninen kysymys, tutustu Maventa-asiakastukeen.

[contact-form-7 id="4615" title="Myynnillinen yhteydenottopyyntö"]