Verkkolaskutusta Peppolilla yli kansallisten rajojen – turvallisesti ja skaalautuvasti

Maventan avulla laskutat helposti niin ulkomaille kuin kotimaassa ilman ylimääräisiä kuluja. Peppol automatisoi ja helpottaa tavarantoimittajien ja ostajien välistä kauppaa tarjoamalla standardoidun, vakaan ja turvallisen tavan vaihtaa sähköisiä kaupankäyntiasiakirjoja.

Saat palvelun käyttöösi helposti joko API-rajapinnan tai Maventa-tilin kautta. Peppol toimii samalla tavalla kuin operaattoreiden välinen verkkolaskutus, jolloin sinun tarvitsee vain huolehtia laskun lähetyksestä ja vastaanotosta – Maventa hoitaa loput!

Haluatko tietää, miten Peppol sopii sinun tarpeisiisi?

Mikä on Peppol?

PEPPOL (Pan European Public eProcurement On-Line) on eurooppalainen verkosto sähköisten dokumenttien välittämiseen. EU:n tavoitteena on, että tulevaisuudessa kaikki julkiset hankinnat hoidetaan sähköisesti tarjouspyynnöistä laskutukseen yhtenäisten menettelytapojen mukaisesti ja yhteisellä standardilla. PEPPOL on tärkeä askel kohti tätä tavoitetta.

Suomen valtio digitalouden ajurina

Suomen valtio on alkanut vastaanottaa verkkolaskulain mukaisesti standardoituja verkkolaskuja jo huhtikuusta 2020 alkaen.

Digitalouden edistäjänä valtio alkaa vaatia eKuittia ja tilaussanomia vuoteen 2025 mennessä osana Reaaliaikataloushanketta. Peppolin kautta valtiolla on valmius tilaus-, tilausvahvistus, tilauksen peruutus sekä katalogisanomien käsittelyyn 1.4.2024 mennessä.

Peppol-infrastruktuuri mahdollistaa rakenteisten tilaussanomien, katalogien ja sähköisten kuittien lähettämisen ja vastaanottamisen, jolloin hankintaputki on mahdollista sähköistää ja automatisoida toimittajan ja ostajan välillä. Valtiokonttori toimii OpenPeppol-viranomaisena, joka edistää Peppol-infrastruktuurin käyttöönottoa Suomen sisäisessä verkkolaskuliikenteessä.

Maventa tukee jo nyt standardoitujen ja sähköisten kaupankäyntiasiakirjojen välittämistä.

Lue lisää reaaliaikataloushankkeesta Valtiokonttorin sivuilta. Liity tyytyväiseen kumppani- ja asiakasverkostoomme ja tule tekemään kanssamme tulevaisuuden ratkaisuja.

Miten Peppol toimii?

Peppolin kautta laskujen lähetys ja vastaanotto on turvallista ja vaivatonta.

Peppol-infrastruktuuri mahdollistaa myös muiden kaupankäyntiasiakirjojen vaihdon sähköisesti toimittajan ja ostajan välillä. Aineistot liikkuvat standardoidussa PEPPOLBIS-formaatissa Peppol Access Pointien kautta turvallisesti perille.

Maventa toimii yhtenä Peppol Access Pointina Suomessa. Tämä tarkoittaa sitä, että voit rekisteröityä Maventan kautta Peppol-verkkoon verkkolaskujen ja sähköisten dokumenttien vastaanottoa varten sekä lähettää niitä muille Peppol-vastaanottajille.

Peppol toimii niin Suomen sisällä kuin ulkomaillakin, joten voit huoletta ottaa palvelun käyttöön yrityksellesi ja asiakkaillesi vaikka heti.

Lue lisää Peppolista API-dokumentaatiostamme!

Peppolin laskunlähetysprosessi noudattaa samaa kaavaa kuin verkkolaskutuksessakin

PEPPOLiin rekisteröityminen on Maventan kautta maksutonta, eikä palvelussa ole piilokuluja – maksat vain lähetyksestä ja vastaanotosta voimassa olevan hinnaston mukaisesti!

Maventan ja Peppolin hyödyt

  • Maventa on Peppolin kehityksestä ja ylläpidosta vastaavan OpenPeppolin aktiivinen jäsen, mikä mahdollistaa infrastruktuurin jatkuvan kehityksen ja päivitykset.
  • Maventa konvertoi standardoidun laskuaineistosi puolestasi vastaanottajan käyttämään formaattiin.
  • Ei piilokuluja – rekisteröityminen on ilmaista ja maksat Peppolista Maventalla käytön mukaan.
  • Saat Peppolin kautta verkkolaskuja vastaanottavat yritykset helposti tietoosi Maventa Finderin avulla – joko käyttöliittymästä tai suoraan API:n kautta.

Näin otat Peppolin käyttöön

Peppolin avulla saat turvallisen verkkolaskutusyhteyden julkishallinnoille ja koko Peppolin kattavuusalueelle.

Ohjelmistotalo

Peppol on sinun ja asiakkaittesi ulottuvilla SOAP- tai REST-rajapinnan kautta. Lue lisää API-dokumentaatiostamme tai ota yhteyttä myyntiimme.

Ota askel kohti tulevaisuutta ja varmista kilpailukykysi integroitumalla osaksi kansainvälistä verkkolaskutusinfrastruktuuria.

Yritysasiakas

Verkkolaskun lähetys

Peppol-lähetysvalmius on käytössäsi heti Maventa-tilin rekisteröitymisen jälkeen.

Verkkolaskun vastaanotto

Saat Peppolin helposti käyttöösi Maventa-tililtäsi kirjautumisen jälkeen kohdasta
Asetukset > Laskuasetukset > Laskujen vastaanotto > PEPPOL-verkkolaskutus

Sinun tarvitsee vain klikata palvelu auki ja Maventa hoitaa Peppol-rekisteröitymisen puolestasi.

Haluatko tietää lisää Peppolin ja Maventan tarjoamista mahdollisuuksista?

Olethan meihin yhteydessä, niin kerromme lisää.