Peppol

Verkko­laskutusta Peppolilla yli kansallisten rajojen

Peppol-sertifioituna palveluntarjoajana yhdistämme ohjelmistosi ja asiakkaasi Peppol-verkkoon turvallisesti ja ilman lisäkustannuksia. Tiesitkö, että maailman ensimmäinen lasku Peppol-verkkoon lähetettiin Maventan toimesta?

Mikä on Peppol?

Peppol (Pan European Public eProcurement On-Line) on eurooppalainen verkosto sähköisten dokumenttien välittämiseen. Se tarjoaa turvallisen ja standardoidun tavan lähettää ja vastaanottaa rakenteellisia laskuja, tilaussanomia, katalogeja ja sähköisiä kuitteja. Peppol helpottaa toimittajien ja ostajien välisen laskutuksen ja hankintaprosessien digitalisointia ja automatisointia.

Peppol käytännössä

Peppolin kautta laskujen lähettäminen ja vastaanottaminen on turvallista, sujuvaa ja vaivatonta. Tiedot siirretään turvallisesti standardoidussa Peppol BIS -formaatissa Peppol-verkkoon integroitujen palveluntarjoajien kautta.

Peppol toimii nelikulmamallilla, johon kuuluvat::

 • C1 – Laskun lähettäjä (C1 lähettää sähköisen laskun C2:lle)
 • C2 – Palveluntarjoaja (C2 lähettää sähköisen laskun C3:lle)
 • C3 – Palveluntarjoaja (C3 lähettää sähköisen laskun C4:lle)
 • C4 – Laskun vastaanottaja (C4 vastaanottaa sähköisen laskun C3:lta)

Palveluntarjoajat, kuten Maventa, ovat sertifioituja Peppol Access Pointeja. Peppol Access Pointit hoitavat laskujen ja asiakirjojen välittämisen lähettäjän ja vastaanottajan välillä yhdistämällä heidät Peppol-verkostoon.

Integroimalla Peppolin kauttamme saat automatisoidun ratkaisun yhden luukun taktiikalla, jolloin mahdollistat asiakkaillesi hankintaprosessin ja laskutuskierron täyden hallinnan alusta loppuun saakka.

Peppol prosessi Maventan kautta

Maventa – Maailman ensimmäinen Peppol Access Point

Yksi integraatio – Globaali kattavuus

Maventa on toiminut Peppol Access Pointina ja palveluntarjoajana Peppolin ensimmäisistä askelista alkaen. Kauttamme asiakkaasi voivat lähettää ja vastaanottaa laskuja ja sähköisiä kaupankäyntiasiakirjoja saumattomasti suoraan omasta järjestelmästäsi sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Uusien markkinoiden avaaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa.

icon-trusted

Luotettava Peppol-palveluntarjoaja

Maventa on OpenPeppolin aktiivinen jäsen. OpenPeppol vastaa Peppol-infrastruktuurin kehittämisestä ja ylläpidosta varmistaen jatkuvan kehityksen ja päivitykset.

icon-data

Laskutustiedot aina oikeassa formaatissa

Maventa konvertoi standardoidut laskut automaattisesti vastaanottajan käyttämään formaattiin säästäen aikaa ja vaivaa.

icon-costs

Globaali kattavuus ilman lisäkustannuksia

Peppol-yhteys Maventan kautta ei tuo lisäkustannuksia. Sekä integraatio että loppukäyttäjien rekisteröinti ovat ilmaisia.

icon-noproblem

Ei vastaanottajan tietoja? Ei se mitään!

API:mme ja Maventa Finder -ratkaisumme ansiosta on helppo löytää ne yritykset, jotka jo vastaanottavat sähköisiä laskuja Peppolin kautta.

Usein kysytyt kysymykset Peppolista

 • Peppolin käytön merkittävimmät hyödyt
  Peppol tarjoaa useita hyötyjä:

  Standardisointi: Peppol tarjoaa standardoidun asiakirjaformaatin, mikä helpottaa yritysten välistä viestintää ja tiedonvaihtoa.
  Tehokkuus: Asiakirjojen välittämisen automatisointi vähentää manuaalista työtä, virheitä ja kustannuksia.
  Saavutettavuus: Yritykset voivat Peppol-verkon kautta yhdistää maailmanlaajuisesti mihin tahansa muuhun verkkoon kuuluvaan yhteisöön, mikä parantaa niiden ulottuvuutta ja kasvumahdollisuuksia.
  Turvallisuus: Peppol varmistaa turvallisen ja luotettavan asiakirjavaihdon suojaten aina arkaluonteisia ja liiketoiminnan kannalta kriittisiä tietoja.
 • Kuinka saan Peppolin käyttöön?
  Liittyäksesi Peppoliin tarvitset yhteyden sertifioidun Peppol-palveluntarjoajan kautta.

  Jos olet ohjelmistotarjoaja, joka tarjoaa palvelua asiakkailleen:
  Sinun ei tarvitse ryhtyä Peppol-palveluntarjoajaksi itse saadaksesi Peppolin ja sen hyödyt käyttöön asiakkaillesi. Pääset alkuun helposti ryhtymällä luotettava Peppol-palveluntarjoajan, kuten Maventan, kumppaniksi. Ota yhteyttä myyntiimme palvelun avaamiseksi asiakkaillesi.

  Jos olet yritys, joka haluaa liittyä Peppoliin:
  Mikäli käytät toiminnanohjausjärjestelmää tai laskutusohjelmistoa, on mahdollista, että ne ovat jo valmiiksi yhdistetty Peppol-verkkoon. Kysy lisää ohjelmistotarjoajaltasi. Jos et vielä käytä tällaisia ohjelmistoja, saatavilla on useita eri yrityskokojen ja -tarpeiden mukaan räätälöityjä vaihtoehtoja.
 • Mikä on Peppol-yhteyspiste / Peppol Access Point?
  Peppol Access Pointit / Peppol-yhteyspisteet ovat yhteytesi Peppol-verkkoon. Nämä yhteyspisteet ovat yleensä verkkolaskutusoperaattoreita. Kun verkkolasku lähetetään lähettäjän Access Pointista, se siirretään vastaanottajan Access Pointiin Peppol-verkon kautta.
 • Liittyykö Peppolin käyttöön kuluja?
  Peppol-yhteyden rakentamisesta sekä laskujen lähettämisestä ja vastaanottamisesta aiheutuvat kustannukset voivat vaihdella palveluntarjoajan ja yrityksesi tarvitseman integraatio- ja palvelutason mukaan. Maventalla Peppolin käyttöönotto ei tuo lisäkustannuksia: maksat vain transaktioista.

Aloita menestys­tarinasi Peppolilla tänään

Peppol on ulottuvillasi API:mme kautta. Ota yhteyttä myyntiimme ja avaa asiakkaillesi mahdollisuus kansainväliseen kaupankäyntiin.