Verkkolasku kasvattaa yrityksesi automaatioastetta

Verkkolasku on nykyaikainen ja tehokas tapa lähettää yrityksesi osto- ja myyntilaskut sähköisesti. Säästät aikaa ja rahaa samalla kun automatisoit laskujen käsittelyn.

Mikä on verkkolasku? Miksi verkkolaskutus kannattaa? Lue lisää ja ota verkkolaskutus käyttöön.

Mikä on verkkolasku?

Verkkolaskulla tarkoitetaan sähköistä laskua, joka siirtyy laskun lähettäjältä laskun vastaanottajalle verkkolaskuoperaattorin välityksellä. Verkkolaskuja on välitetty Suomessa jo vuodesta 1999 asti.

Digitaalisessa muodossa alusta loppuun saakka

Verkkolasku on aina digitaalisessa ja koneluettavassa muodossa, jolloin se laaditaan, vastaanotetaan, käsitellään ja arkistoidaan sähköisesti.

Jos kuitenkin kaipaat paperilaskun ulkoasua, voidaan verkkolaskusta tarvittaessa muodostaa paperilaskua muistuttava näkymä tietokoneesi näytölle.

Kaikille sopiva ratkaisu

Verkkolaskun vastaanottajina voivat olla sekä kuluttajat että yritykset. Kuluttajat ja pienet yritykset voivat vastaanottaa verkkolaskuja suoraan verkkopankkiinsa, kun taas suuremmat yritykset käyttävät apuna verkkolaskutusta tukevaa taloushallinto-ohjelmaa.

Verkkolaskuformaatit

Verkkolaskuformaateilla tarkoitetaan erilaisia tiedostomuotoja, joissa verkkolaskut ovat. Verkkolaskutuksessa on käytössä useita eri verkkolaskuformaatteja, kuten esimerkiksi Suomessa yleisesti käytössä olevat Finvoice ja TeApps 3.0.

Miksi valita verkkolasku?

Verkkolaskuihin siirtyminen näkyy yritystoiminnassasi muun muassa seuraavilla tavoilla:

  1. Säästät selvää rahaa. Paperilaskujen käsittely on verkkolaskuihin nähden kallista. Billentiksen raportin (2016) mukaan verkkolaskutukseen siirtymällä säästät laskujen käsittelykuluissa jopa 64% per lasku.
  2. Verkkolaskutus nopeuttaa laskutusprosessejasi. Voit lähettää osto- ja myyntilaskut suoraan taloushallinnon ohjelmistostasi. Samalla vähennät manuaalista työtä, kun laskuja ei tarvitse skannata, tallentaa, tulostaa tai postittaa vastaanottajalle.
  3. Saavutat korkeamman automaatioasteen ja luotettavamman laskutuksen. Verkkolaskut eivät juutu PDF-muotoisten sähköpostilaskujen tapaan vastaanottajan roskapostiin. Koska manuaalista työtä on vähemmän, verkkolaskuihin siirtyminen vähentää myös laskutusvirheiden määrää.
  4. Laskuta saatavasi nopeammin. Paperi- ja sähköpostilaskuihin verrattuna verkkolaskujen maksaminen on huomattavasti helpompaa.
  5. Koska verkkolaskun hiilijalanjälki on paperista versiota merkittävästi pienempi, verkkolaskutukseen siirtymällä säästät myös maapallomme luonnonvaroja.

verkkolaskulla nopeutat yrityksesi laskutusprosesseja

Ota käyttöön Suomen suosituin verkkolaskutus

Verkkolaskutus on vaivattomin tapa hoitaa yrityksesi laskutus. Maventa sopii sekä pienten että suurten yritysten verkkolaskutustarpeisiin. Palvelu ei sisällä lainkaan kiinteitä kustannuksia – maksat vain lähetettyjen ja vastaanotettujen laskujen määrän mukaan. Avaa Maventa-tilisi nyt!

Mitä eroa on verkkolaskulla, sähköisellä laskulla tai e-laskulla?

Terminä verkkolasku saattaa usein sekoittua esimerkiksi sähköpostilaskun tai e-laskun kanssa.

  • Sähköisellä laskulla tarkoitetaan usein verkkolaskua eli XML-muodossa lähetettyä laskua. Tästä huolimatta sähköistä laskua käytetään myös puhuttaessa sähköpostilla välitetystä laskusta.
  • Sähköpostilasku on usein PDF-, JPG- tai TIF-muotoinen lasku, joka saatetaan tulkita verkkolaskuksi. Verkkolaskun ja sähköpostilaskun erona on kuitenkin se, ettei sähköpostilasku ole koskaan koneluettavassa muodossa.
  • E-laskusta puhutaan usein kuluttajan verkkopankkiin saapuneesta sähköisestä laskusta.

verkkolasku voi terminä mennä sekaisin muiden laskutukseen liittyvien termien kanssa

Verkkolaskulaki 2020

Tiesitkö, että huhtikuussa 2020 astui voimaan uusi verkkolaskulaki. Tämä laki velvoittaa yritykset lähettämään ja vastaanottamaan verkkolaskuja.

Miksi verkkolaskulaki on tärkeää? Lain voimaantulon myötä laskujen vastaanottajilla on oikeus hylätä laskut, jotka eivät täytä lainmukaisen verkkolaskun vaatimuksia. Keitä laki koskee? Entä mitä sen noudattaminen vaatii?

Lue kattava tietopakettimme verkkolaskulaista ja sen tuomista vaatimuksista

Ota yhteyttä

Onko sinulla kysyttävää verkkolaskutukseen liittyen? Jätä meille viesti, niin asiantuntijamme ovat sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

[contact-form-7 id="4615" title="Myynnillinen yhteydenottopyyntö"]