Verkkolaskutus suuryrityksille

Laskujen lähetys ja vastaanotto ovat liiketoimintakriittisiä prosesseja, joiden toimintavarmuudessa ei voi tehdä kompromisseja. Integroimalla Maventan verkkolaskutuksen osaksi yrityksesi operatiivisia järjestelmiä, saat käyttöösi läpinäkyvän, skaalautuvan ja kustannustehokkaan ratkaisun. Infrastruktuuri pysyy yksinkertaisena – hoidat kaiken laskujenvälityksen yhden rajapinnan kautta.

Taloushallinnon automaatioaste ja läpinäkyvyys

Maventan integroit joustavasti osaksi yrityksesi taloushallinnon prosesseja ja olemassa olevia järjestelmiä. Myyntilaskujen lähettämiseen, ostolaskujen vastaanottoon ja laskujen arkistointiin tarjoamme API-rajapinnan, jonka avulla voit hoitaa kaikki laskunvälitykseen liittyvät palvelut oli kyse sitten verkkolaskuista tai paperilaskuista, yrityksistä tai kuluttajista, Suomessa tai maailmalla.

Takuuna käyttövarmuus ja tehokkuus

Maventan asiakkaana saat luotettavaa laskujenvälityspalvelua. Konesalimme sijaitsevat Suomessa ja tietokantamme ylläpidetään Suomessa. Palvelinympäristömme on täysin klusteroitu ja skaalautuu kasvavaan kysyntään. Käyttäjähallinta mahdollistaa isojen konsernikokonaisuuksien käyttäjähallinnoinnin suoraan verkkokäyttöliittymästä. Laskut siirtyvät Maventan järjestelmässä lähettäjältä vastaanottajalle muutamassa minuutissa. Laskun skannauspalvelumme skannaa laskut pääsääntöisesti saman tien, kuitenkin viimeistään seuraavaan arkipäivään mennessä. Mikäli loppukäyttäjä lähettää laskun virheelliseen osoitteeseen, käyttäjä saa palautteen ja toimintaohjeet virheen korjaamiseksi. Kaikista tapahtumista jää loki, jota voi tarkastella ohjelmallisesti tai verkkokäyttöliittymän avulla.

Älä lähetä turhaan paperisia laskuja

Liian harvat suuryritykset hyödyntävät täysimääräisesti verkkolaskutuksen kustannussäästöpotentiaalin. Tutkimuksemme (kevät 2014) mukaan jopa 20 % paperilaskuista lähetetään turhaan paperilla vastaanottajalle, joka voisi ottaa vastaan verkkolaskuja. Maventan asiakkaana järjestelmäsi saa aina ajantasaisen verkkolaskuosoitetiedon asiakkaistasi ja laskut toimitetaan verkkolaskuna aina kun se on mahdollista.

Toimittajat mukaan verkkolaskutukseen

Maventalla on Suomen kattavin toimittajaverkosto lähettämässä laskuja. Suuryrityksillä, joilla on paljon pieniä alihankkijoita, on monesti ollut vaikeuksia saada koko alihankintaketju saman sähköisen ratkaisun piiriin. Maventa tarjoaa myös pienyrityksille verkkolaskuratkaisut ilman kiinteitä kuluja. Näin yritys voi tarjota omille toimittajilleen ratkaisun, jonka avulla yhden miehen osa-aikainen urakoitsijakin voi lähettää verkkolaskun helposti ja hyvin pienillä kuluilla. Toimittajaportaaleihin verrattuna, Maventan ratkaisun etuna on, että alihankkija kykenee hoitamaan halutessaan kaiken sähköisen laskuliikenteensä saman ratkaisun avulla eikä hänen tarvitse kirjautua useisiin järjestelmiin lähettääkseen laskuja.

Sähköinen lasku yritysviestinnän välineenä

Lasku on luonteva ja kustannustehokas väline asiakasviestintään. Sähköisen laskutuksen hyöty laskun vastaanottajalle on laskun kierron ja siihen liittyvän manuaalisen työn rationalisoinnissa. Laskun ulkoasu ei silti menetä merkitystään. Asiakkaat näkevät edelleen laskua käsitellessään laskun kuvan ja sen liitteet. Maventan asiakkaana voit olla varma, että laskusi ulkoasu on aina tyylikäs ja ammattimainen. Voit käyttää joko Maventan valmiita laskupohjia ja liittää niihin yrityksen visuaalisen ilmeen tai voit käyttää täysin omaa laskun ulkoasua. Lisäksi voit lähettää laskun mukana liitteitä ja tiedotteita.

Maventa API ja integrointi

Verkkolaskutuksen kytkeminen operatiivisiin järjestelmiin

Jos yritykselläsi on käytössä SAP, Oracle tai Microsoft Dynamics AX – toiminnanohjausjärjestelmä, saat kytkettyä sen Maventan palveluun erittäin kustannustehokkaasti. Voit käyttää integraatioon olemassa olevaa järjestelmäpalvelutoimittajaa tai Maventan sertifioituja integraatiokumppaneita.

Laskujen lähetys web service -rajapinnan yli

Jos järjestelmäsi muodostaa ja lukee verkkolaskustandardien muotoisia laskuja (finvoice, svefaktura, oioxml, UBL, EHF, TEAPPS) on järjestelmäsi integroiminen Maventaan suoraviivaista. Lähetät rajapinnan yli XML-tiedoston Maventaan ja Maventa huolehtii konversiosta sekä tiedoston toimituksesta perille oikeassa muodossa. Rajapinnan yli palautetaan kuittaus lähetyksen onnistumisesta tai mahdollinen virheviesti.

Laskujen muodostus rajapinnalla

Onko yritykselläsi käytössäsi ns. Legacy-järjestelmä, joka ei kykene muodostamaan laskuaineistoa XML-muodossa? Ei hätää. Vaikka järjestelmäsi ei muodostaisi verkkolaskustandardien mukaisia laskuja, voit integroida järjestelmäsi Maventaan rajapinnan avulla siten että laskun muodostus tapahtuu Maventassa. Maventa muodostaa aineistostasi automaattisesti standardien mukaista verkkolaskuaineistoa. Näin saat jatkettua myös Legacy-järjestelmien elinkaarta ja kytkettyä myös ne verkkolaskutukseen ilman tarvetta investoida uuteen järjestelmään välittömästi.

Käyttöönotto

Huolettaako käyttöönoton tai laskuvälittäjän vaihtoon liittyvä monimutkaisuus? Soita meille numeroon
010 219 34 00, lähetä viestiä: sales@maventa.com tai jätä yhteydenottopyyntö, niin hälvennämme huoliasi.

Laskujen lähetystä varten määrittelemme:

 • Asiakkaiden aktivointi verkkolaskutukseen
 • Laskuformaatti
 • Mahdolliset aputoiminimet
 • Laskujen reititys: käytetäänkö automaattista laskujen reititystä
 • Laskujen sallitut reititystavat: verkkolaskut, sähköpostilaskut, paperilaskut
 • Paperilaskujen tulostusluokka
 • Laskujen ulkoasu
 • Liitteiden lähetys
 • Kuluttajalaskutus
 • Laskutus ulkomaille
 • Perintäpalveluintegraatio

Laskujen vastaanoton osalta määrittelemme:

 • Toimittajien aktivointi verkkolaskun lähetykseen
 • Toimittajien tiedottaminen
 • Paperilaskuja lähettävien toimittajien avustaminen sähköiseen laskutukseen
 • Laskuformaatti otettaessa vastaan
 • Mahdolliset aputoiminimet
 • Vastaanotto-osoite / -osoitteet
 • Laskujen skannausosoite ja skannattavat tiedot
 • Sähköpostitse saapuvien laskujen skannaus

Muut palvelut

Voit yhdistää Maventa-tiliisi esimerkiksi palkkalaskelmien lähettämisen tai perintäpalvelut. Mikäli haluat seurata yrityksen budjetin toteutumista tai ulkoistaa taloushallinnon, kumppanimme auttavat. Tutustu muihin palveluihin.

Katso Maventaan yhdistettävissä olevat palvelut:

 • Palkkalaskelmat
 • Massatulostus ja postitus
 • Perintäpalvelut
 • Ennustaminen ja budjetointi
 • Taloushallinnon ulkoistuspalvelut

Kysy lisää myynnistämme

Soita meille 010 219 3400, lähetä viestiä: sales@maventa.com tai täytä ja lähetä alla oleva lomake. Jos sinulla on tekninen kysymys, ole hyvä ja tutustu Maventa-asiakastukeen.

[contact-form-7 id="4615" title="Myynnillinen yhteydenottopyyntö"]