Näin aloitat verkkolaskutuksen

Mikä on verkkolaskutus? Miten saan verkkolaskutuksen käyttöön?
Toisin kuin luullaan, verkkolaskutus ei ole vaikeaa ja teknistä, vaan hyvinkin helppoa.

Voit tutustua verkkolaskutuksen peruskäsitteisiin alla tai siirtyä suoraan käyttöönottoon.

Miksi siirtyä verkkolaskutukseen?

Paperilaskujen käsittely on yrityksille kallista, minkä vuoksi monet yritykset ovat lopettaneet niiden vastaanottamisen tai lisänneet paperilaskuihin huomattavan laskutuslisän. Verkkolaskutus on myös paperista versiotaan nopeampi ja turvallisempi tapa laskuttaa.

Säästä laskujen käsittelykuluissa

Tutkimusyritys Billentiksen raportin (2016) mukaan verkkolaskun käyttöönoton myötä säästät käsittelykuluissa lähettäjänä 64%/lasku ja vastaanottajana 59%/lasku.

Nopeuta laskutusprosessia

Finanssialan keskusliiton (FKL) tutkimus (2010) osoittaa, että yritysten välisen verkkolaskutuksen avulla on mahdollista säästää yhden laskun käsittelyssä noin 5,5 minuuttia.

Ympäristö kiittää

Verkkolaskun hiilijalanjälki on käsittelyketjussa vain 1/3 osa paperilaskuun verrattuna (Finanssialan keskusliitto FKL). Tee vihreä valinta ja vaikuta kestävään tulevaisuuteen.

Verkkolaskulaki 2020

Uusi verkkolaskulaki tuli voimaan huhtikuussa 2020 ja velvoittaa yritykset lähettämään ja vastaanottamaan verkkolaskuja.
Nyt kannattaa viimeistään siirtyä verkkolaskutukseen!

Lue lisää

Verkkolaskutukseen siirtyminen

Verkkolaskutus yrityksille

Maventa sopii niin pienten kuin suurtenkin yritysten verkkolaskutustarpeisiin. Maventa integroituu helposti yrityksen taloushallinto- tai toiminnanohjausjärjestelmään, mikä mahdollistaa sujuvan laskutusprosessin.

Verkkolaskutus pienyrityksille
Verkkolaskutus PK-yrityksille
Verkkolaskutus suuryrityksille

Verkkolaskut kuluttajille

Kuluttajat voivat halutessaan vastaanottaa laskut verkkolaskuina omaan verkkopankkiin. Helpoin tapa verkkolaskujen käyttöönottoon, on ottaa yhteyttä oman pankkisi palveluneuvojaan, joka opastaa sinut eteenpäin käyttöönotossa.

Verkkolaskutuksen peruskäsitteet

1. Mikä on verkkolasku?

Verkkolasku on lasku, joka siirtyy digitaalisesti lähettäjältä vastaanottajalle muutamassa minuutissa. Laskun kaikki tiedot liitteineen siirtyvät laskun mukana automaattisesti. Jotta verkkolasku siirtyy onnistuneesti, tarvitset vain vastaanottajan verkkolaskuosoitteen tai Y-tunnuksen. Maventa hoitaa loput. Toisinaan verkkolaskua kutsutaan myös sähköiseksi laskuksi.

2. Mitä verkkolaskutus maksaa?

Verkkolaskutuksen hinta riippuu operaattorista. Jotkin operaattorit veloittavat asennus- ja kuukausimaksuja palvelunsa käytöstä. Maventan käyttöönotto ei maksa mitään eikä kiinteitä kuukausimaksuja ole. Maksat vain lähetetyistä ja vastaanotetuista laskuista hinnastomme mukaisesti.

3. Mikä on verkkolaskuoperaattori?

Verkkolaskuoperaattori on ikään kuin verkkolaskutuksesi postitoimisto, joka lähettää ja ottaa vastaan verkkolaskut puolestasi. Voit käydä hakemassa verkkolaskuoperaattorillesi saapuneet laskut taloushallinto-ohjelmaasi käsiteltäväksi samaan tapaan kuin postitoimistosta voi hakea yrityksen postilokeroon tulleet laskut. Maventa on Suomen suosituin verkkolaskuoperaattori. Avatessasi Maventa-tilin, verkkolaskuyhteys avautuu samantien automaattisesti myös kaikkiin muihin suomalaisiin verkkolaskuoperaattoreihin.

4. Mitä tarkoitetaan verkkolaskuosoitteella?

Verkkolaskuosoite, aivan kuten tavallinen postiosoite tai sähköpostiosoite, kertoo osoitteen minne voit vastaanottaa verkkolaskuja. Jos haluat kytkeä Maventa-tiliä avatessasi verkkolaskujen vastaanoton päälle, Maventa muodostaa sinulle verkkolaskuosoitteen automaattisesti. Verkkolaskuosoitteessa on kaksi osaa: varsinainen verkkolaskuosoite ja välittäjätunnus. Esimerkiksi Maventan oma verkkolaskuosoite on 003721291126 ja operaattoritunnus MAVENTA. Operaattoritunnus on vähän kuin postinumero: se kertoo minkä verkkolaskuoperaattorin asiakas yritys on. Lähes kaikkien Suomalaisten yritysten verkkolaskuosoitteet ovat julkisesti nähtävissä Tieken verkkolaskurekisterissä osoitteessa verkkolaskuosoite.fi

5. Mikä on pankkiverkko?

Verkkolaskupalveluita tarjoavat paitsi siihen erikoistuneet verkkolaskuoperaattorit, myös kaikki suomalaiset pankit. Pankkien muodostamaa verkkolaskuverkkoa kutsutaan yleisesti pankkiverkoksi. Pankkien muodostaman pankkiverkon voit kytkeä päälle Maventa-tilisi asetuksista. Pankkiverkon avaus kestää yleensä pari päivää. Avattuasi Maventa-tilin ja kytkettyäsi Maventa-tilin asetuksista pankkiverkon, voit lähettää ja vastaanottaa verkkolaskuja kaikille suomalaisille verkkolaskukäyttäjille.

6. Finvoice vai Teapps? Mitä ovat verkkolaskuformaatit?

Finvoice ja Teapps ovat Suomessa yleisesti käytössä olevia verkkolaskuformaatteja eli tiedostomuotoja, jossa verkkolaskut ovat. Sekä Finvoice- että Teapps-tiedostot loppuvat päätteeseen .xml, ja lähes kaikki Suomessa markkinoilla olevat taloushallinto-ohjelmat osaavat käsitellä jompaa kumpaa formaattia.

7. Mitä tarvitsen verkkolaskutuksen käyttöönottoon?

Voidaksesi verkkolaskuttaa tarvitset vain kaksi asiaa: Maventa-verkkolaskutilin ja taloushallinto- tai toiminnanohjausohjelman, joka kykenee lukemaan ja kirjoittamaan verkkolaskuja.

8. Miten kytken verkkolaskutuksen taloushallinto-ohjelmaani?

Verkkolaskutuksen kytkeminen taloushallinto-ohjelmaan on helppoa. Tarkista ensin löytyykö ohjelmasi Maventaan suoraan integroitujen ohjelmistojen listalta. Jos taloushallinto-ohjelmasi löytyy listalta, seuraa vain annettuja ohjeita. Jos ohjelmaasi ei ole vielä suoraan kytketty Maventaan, sen voi kytkeä Maventa Connectorin avulla.

Siirry verkkolaskutukseen

Verkkolaskutuksella pienikin yritys säästää aikaa ja rahaa. Lisäksi verkkolaskutus on helppoa ja vaivatonta niin lähettäjälle kuin vastaanottajalle.

[contact-form-7 id="4615" title="Myynnillinen yhteydenottopyyntö"]