Verkkolaskulain siirtymäaika tuli päätökseen

Onhan yritykselläsi verkkolaskutus käytössä?

Vuoden 2020 huhtikuussa voimaan tullut verkkolaskulaki velvoittaa yritykset lähettämään ja vastaanottamaan verkkolaskuja. Vastaanottajalla on oikeus jopa hylätä laskut, jotka eivät täytä lainmukaisen verkkolaskun vaatimuksia. Pandemian vuoksi organisaatioille annettiin kuitenkin siirtymäaikaa 2021 huhtikuun alkuun saakka.

Vastaa voimaan tulleen lain vaatimuksiin ja ota yrityksellesi verkkolaskutus käyttöön.

Mikä verkkolaskulaki?

Verkkolaskulaki kannustaa yritysten ja julkishallinnon laskutusta sähköiseen muotoon. 2020 huhtikuusta alkaen laki velvoittaa yrityksiä käsittelemään direktiivin mukaisia verkkolaskuja.

Keitä se koskee?

Uusi verkkolaskulaki koskee sekä julkishallintoa että yrityksiä. Laki antaa molemmille osapuolille myös mahdollisuuden vaatia toimittajiltaan laskut sähköisinä.

Mitä se vaatii?

Verkkolaskutukseen siirtymiseen tarvitset verkkolaskuoperaattorin sekä laskutusohjelmiston, jotka tukevat lain mukaista Finvoice 3.0/TEAPPSXML 3.0 formaattia.

Kuuntele kaikki tarpeellinen verkkolaskulaista ja verkkolaskutuksesta

  1. Mikä on verkkolaskulaki ja miten se tulee näkymään asiakkaillesi?
  2. Mitä vaatimuksia verkkolaskulaki asetti ohjelmistoyrityksille?
  3. Mitä hyötyä saat verkkolaskutuksen integroimisesta?
  4. Mitä hyötyä asiakasyrityksesi saa verkkolaskutuksen käyttöönotosta?

Julkaistu 03/2020

Siirrä yrityksesi verkkolaskutukseen
jopa 15 minuutissa

Avaa maksuton verkkolaskutili ja yhdistä Maventa käyttämääsi ohjelmistoon. Säästät kerralla kaikkien osapuolten aikaa, vähennät kustannuksia ja vastaat verkkolaskulain vaatimuksiin. Lisäksi maksat palvelusta ainoastaan sen mukaan, miten paljon sitä käytät.

Alta löytyvillä tiedoilla pääset alkuun sähköisessä laskutuksessa.

Minkälainen on lain vaatima verkkolasku?

Verkkolasku on sähköinen aineisto, joka sisältää verkkolaskulain vaatimat tietokentät. Tämä tarkoittaa, että laskun tulee tukea Finvoice 3.0 tai TEAPPSXML 3.0 laskutusformaattia ja olla EU-normin mukainen. Tällöin laskutusaineisto sisältää kaikki laskulta vaaditut tiedot ja laskutusprosessi toimii kaikilla osapuolilla.

On huomioitava, että esimerkiksi laskun liitteenä olevalla pdf-tiedostolla ei voi välittää verkkolaskulta vaadittuja tietoja. Myöskään sähköpostitse lähetetty lasku ei ole verkkolasku.

Verkkolaskutus =
Laskutusohjelmisto + operaattori

Maventa on verkkolaskutusoperaattori ja hoitaa verkkolaskujen toimituksen ja vastaanoton oikeassa formaatissa. Laskujen lähettämiseen ja käsittelyyn tarvitset Maventan lisäksi myös uusia formaatteja tukevan laskutusohjelmiston.

Jos sinulla on jo laskutusohjelma käytössäsi ja haluat yhdistää siihen Maventan verkkolaskutusoperaattoriksi löydät ohjeet alta.

Ei laskutusohjelmaa käytössä?

Jos sinulla ei vielä ole laskutusohjelmaa ja haluat tarkistaa, mitkä ohjelmat tukevat lain mukaista verkkolaskutusta, löydät yhteensopivat ohjelmistot täältä

Mikäli lähetät vain muutamia laskuja kuukaudessa, suosittelemme verkkolaskut.fi- palvelua laskujen
hallinnointiin. Tutustu tarkemmin

Ota Suomen johtava
verkkolaskuoperaattori käyttöön

Liitä Maventa käytössä olevaan ohjelmistoosi helposti ohjeiden mukaan. Maksat ainoastaan vastaanotetuista ja lähetetyistä laskuista. Palveluun ei kuukausimaksuja tai käyttäjäveloituksia.

Tarjoa verkkolaskutus asiakkaillesi
Maventan kautta

Voimaan tuleva verkkolaskulaki aiheuttaa toimenpiteitä monissa yrityksissä tälläkin hetkellä.
Onko verkkolaskutus jo mahdollista ohjelmistossasi?

Integroi Maventa osaksi ohjelmistoasi ja mahdollista sujuva verkkolaskutus hyvissä ajoin ennen lakimuutosta.

Myyntivaltti ohjelmistolle

Verkkolaskulaki ajaa yritykset verkkolaskutuksen äärelle. Se on myös olennainen osa ostopäätöstä laskutus- tai taloushallinnon ohjelmiston valinnassa. Varmista, että myyntivaltti on käytössäsi lakimuutoksen lähestyessä.

Luotettava kumppanuus

Maventa on Suomen suosituin verkkolaskuoperaattori, jota käyttää yli 285 000 yritystä. Maventan kautta lähetetään kuukaudessa yli 6 miljoonaa laskua.

Helppo integraatio ja kattava API dokumentaatio

Maventa on helppo integroida ohjelmistoosi haluamallasi tasolla. Tarjoamme kattavan rajapinnan ja API-dokumentaation. Voit tutustua dokumentaatioon tarkemmin täällä

Maventan edut ovat niin ilmeiset, että olemme jopa hieman jarrutelleet Maventan markkinoimista asiakkaillemme, jotta kaikki eivät ryntää käyttämään sitä samanaikaisesti.

Jarmo Kähkönen, Ecom

Maventa ohjelmistotaloille

1. Liitä osaksi tarjontaasi

Integroi Maventa-verkkolaskutus osaksi omaa tuotettasi. Tarjoat käyttäjillesi ratkaisun verkkolaskulain vaatimuksiin ja Maventa hoitaa työt taustalla. Kasvatat samalla yrityksesi arvoa sekä lisäät toistuvaa liikevaihtoa ilman kiinteitä kuluja.

2. Tustustu API-dokumentaatioon

Tarjoamme tuen ja ohjeet Maventan integrointiin sekä kattavat rajapintakuvaukset. SOAP ja REST API oppaista löydät rajapintojen tekniset kuvaukset ja ohjeet niiden käyttämiseen. Tutustu tarkemmin

3. Valitse yrityksellesi sopiva integraation taso

Pienimuotoisella integraatiolla pääset käsiksi yksinkertaiseen laskujenvälitykseen, mutta mitä enemmän hyödynnät Maventa API:a, sitä enemmän sinulla on ominaisuuksia käytettävissä. Kokonaisvaltainen APIn hyödyntäminen antaa sinulle täyden kontrollin yksityiskohdista ja tuotteen käyttäytymisestä palvelussasi.

4. Valmistele ohjelmistosi tukemaan verkkolaskutusta

Jotta verkkolaskutus toimii ohjelmistossasi lain vaatimusten mukaisesti, täytyy ohjelmistossasi olla valmius tuottaa EU-normin mukaista 3.0 aineistoa. Jos sinulla on tästä tarkempaa kysyttävää, olethan meihin yhteydessä

Haluatko keskustella asiasta tarkemmin?

Keskustelemme mielellämme lisää Maventa-kumppanuudesta ja avaamme aihetta enemmän.
Jätä yhteydenottopyyntö, niin kumppanitiimimme on sinuun pian yhteydessä.