Lähetä verkkolasku,
reskontravahti hoitaa loput

Tee laskutus, maksuvalvonta ja perintä yrityksellesi helpoksi ja automatisoi koko prosessi. Reskontravahti hoitaa maksuvalvonnan, kohdistaa suoritukset automaattisesti ja lähettää maksuhuomautukset maksun erääntyessä puolestasi. Jos maksuhuomautus erääntyy, saatava etenee automaattisesti perintään.

Reskontravahdin eli automaattisen maksuvalvonnan vaiheet: laskun lähetys, maksuvalvonta, maksuhuomautus ja perintä

1. Laskujen lähetys

Hoida laskujen lähetys ohjelmistostasi luotettavasti. Asiakas luo laskun ja Maventa varmistaa laskujen lähetyksen oikeassa muodossa.

2. Maksuvalvonta

Maventa Reskontravahti hoitaa maksuvalvonnan ja kohdistaa suoritukset automaattisesti.

3. Maksuhuomautus

Reskontravahti lähettää maksuhuomautuksen automaattisesti maksun erääntyessä.

4. Perintä

Jos maksuhuomautus erääntyy, saatava etenee halutessasi perintään määritellyn aikataulun mukaisesti.

Usein kysytyt kysymykset Maventa Reskontravahdista

 • Miten saan laskun siirrettyä reskontravahtiin?
  Laskuja ei tarvitse erikseen siirtää reskontravahtiin, vaan kaikki yrityksen tililtä lähetetyt laskut siirtyvät automaattisesti. Laskuttajana sinun tarvitsee vain lähettää laskut normaaliin tapaan laskutusohjelmastasi – me huolehdimme lopusta. Ainoana poikkeuksena tähän ovat laskut, joiden valuuttana on joku muu kuin Euro.
 • Täytyykö laskujen tietoja muuttaa, jotta ne menevät asiakkaalle oikein?
  Laskua ei tarvitse muuttaa mitenkään, vaan hoidamme kaiken puolestasi. Maventa välittää laskun reskontravahti-palveluun, joka huolehtii laskulle oikean tilinumeron, viitenumeron sekä siirtolausekkeen.

  Poikkeuksena tähän ovat kuluttajille lähtevät verkkolaskut, joiden osalta pankeille on lähetettävä uusi laskuttajailmoitus (SI-sanoma). Lue aiheesta lisää Reskontravahdin asiakasohjeesta
 • Kuinka kauan saatavien tilityksessä kestää?
  Saatavat tilitetään laskun lähettäjän tilille heti, kun vastaanottaja tekee osasuorituksen tai suorituksen laskulle. Pankkien mahdolliset viiveet huomioon ottaen, lähettäjä vastaanottaa suorituksen viimeistään muutaman pankkipäivän kuluessa.
 • Mitä palvelun käyttö maksaa?
  Reskontravahti kuuluu palveluun ilman lisämaksuja. Palveluun ei kuulu avaus- kuukausi- tai vuosimaksuja. Maksat vain lähetetyistä laskuista.

  Palvelu on maksuton vapaaehtoisen perinnän loppuun asti. Jos perintätoimet jatkuvat vapaaehtoisen perinnän jälkeen, saattaa siitä aiheutua kuluja. Perintäpalvelusta vastaava Visma Financial Solutions on kuitenkin tämänkaltaisissa tapauksissa aina toimeksiantajaan yhteydessä etukäteen, joten yllätyskuluja ei pääse syntymään.
 • Mitä tietoja tarvitsen käyttöönoton yhteydessä?
  Ottaessasi Reskontravahtia käyttöön Maventa tarvitsee laskuttajan pankkitili-, ja yhteys- ja laskutustiedot. Tämän lisäksi voitte halutessanne lisätä laskuja varten siirtolausekkeeseen yrityksenne asiakaspalvelun yhteystiedot.

  Lisäksi perintätoiminnasta vastaava Visma Financial Solutions tarvitsee tietoja mm. yrityksen toimialasta, perintäsaatavien keskikoosta, sekä mahdollisista konsernisuhteista. Rahanpesulaki edellyttää näiden tietojen keräämistä perintäpalvelun tarjoajalta.

näkymä reskontravahdin käyttöliittymästä

Lue lisää: Maventa Reskontravahti

Näin saat reskontravahdin käyttöösi

Reskontravahdin käyttöönotto on yksinkertaista. Katso ohjevideo, tai seuraa step-by-step ohjeita

 1. Kirjaudu Maventa-tilille
 2. Valitse valikosta Asetukset > Lisäpalvelut > Reskontravahdin asetukset
 3. Täytä käyttöönottolomakkeen kaikki kohdat
 4. Klikkaa “aktivoi”
 5. Saat sähköpostiisi linkin maksuvalvonnasta vastaavan Visma Financial Solutionsin tunnistamislomakkeelle. Täytä lomake, jonka jälkeen käyttöönotto on valmis.

Siirry reskontravahdin käyttöönottoon