API ja integraatiotB2BB2CB2GSäännökset ja standarditTietoturva ja vaatimustenmukaisuusVerkkolaskutus

Oikean verkkolaskutuskumppanin löytäminen ohjelmistolle – kuinka löytää “se oikea”

2 min luku | 19.2.2024
Nainen kättelee miestä

Jos myyt taloushallinnon ohjelmistoa tai ERP-järjestelmää yrityksille (koosta riippumatta), tiedät varmasti, kuinka tärkeä tuotteesi on asiakkaittesi arjen toiminnassa. Uusien trendien ja teknologioiden myötä kilpa pysyä ajankohtaisena kiihtyy päivä päivältä. Todennäköisesti tiimisi työstää jo täyttä häkää tulevien kvartaalien tiukkaa tuotekehityssuunnitelmaa. Verkkolaskutuksen lisääminen jo valmiiksi tiiviiseen aikatauluun saattaa tuntua ylitsepääsemättömältä, mutta mitä jos tarjolla olisikin keino laajentaa tarjontaasi kuormittamatta tiimiäsi yhtään enempää?

Silloin kuvaan astuu kolmansien osapuolien ratkaisut. Oikeanlainen verkkolaskutuksen ratkaisu voidaan integroida ohjelmistoosi saumattomasti, tarjoten asiakkaillesi ja heidän liiketoiminnalleen tehokkuutta ja turvallisuutta. Kun vaihtoehtoja on markkinoilla pilvin pimein, miten varmistat valitsevasi parhaan mahdollisen ratkaisun juuri ohjelmistosi ja asiakkaidesi tarpeisiin?

Miksi verkkolaskutusta kannattaa pohtia?

Sähköisen laskutuksen integroiminen ohjelmistoosi on paljon enemmän kuin vain uuden ominaisuuden lisäämistä. Parhaimmillaan se on tehokas, strateginen työkalu, joka muuttaa asiakkaittesi tapaa hallinnoida transaktioitaan. Perinteisiin laskutusmenetelmiin verrattuna verkkolaskutus vähentää manuaalisia virheitä, nopeuttaa maksuja ja jopa vähentää kustannuksia. Kaiken lisäksi se varmistaa, että yritykset pysyvät lain vaatimusten tasalla pienentäen riskejä, jotka liittyvät sääntelyihin. Ei huono ratkaisu, siispä!

Täydellisen kumppanin valinta: mitä tulee ottaa huomioon?

Ensisilmäyksellä monet sähköisen laskutuksen operaattorit ja ratkaisuntarjoajat vaikuttavat samanlaisilta. Jopa heidän tarjontansa saattaa pinnallisesti tarkasteltuna näyttää hämmentävän samanlaiselta. Mutta mitkä ovat ne kriittiset tekijät, joihin sinun tulisi perehtyä syvemmin ennen kuin lyöt hynttyyt yhteen potentiaalisen operaattorin kanssa?

Saumaton integraatio

Etsi ratkaisua, joka voidaan saumattomasti integroida järjestelmäarkkitehtuuriisi. Käytettävissä olevien menetelmien tulisi olla kehitystiimillesi tuttuja. Älä tingi käyttökokemuksen tasosta, jonka jo tarjoat – hyväksy vain erinomaisuus.

Vaatimustenmukaisuus

Jatkuvasti kehittyvien säädösten vuoksi sähköisen laskutuksen kumppanisi on oltava proaktiivinen vaatimustenmukaisuuden ylläpidossa. Heidän asiantuntemuksensa ja infrastruktuurinsa tulisi toimia suojaavana tekijänä sinulle ja erityisesti asiakkaidesi liiketoiminnalle, torjuen mahdollisesti jopa sääntelyn vastaisia sakko- ja laiminlyöntimaksuja.

Turvallisuus

Huippuluokan turvallisuus on ehdoton asia, josta ei tule tinkiä. Kysy potentiaalisilta kumppaneilta konkreettisia turvallisuustoimia ja sertifikaatteja, jotka takaavat asiakkaidesi transaktioiden ja tietojen turvallisen käsittelyn.

Skaalautuvuus

Kun liiketoimintasi ja asiakkaidesi liiketoiminta kasvaa, verkkolaskutusratkaisusi tulisi pysyä menossa mukana. Kasvaneet volyymit tulee pystyä käsittelemään vaivattomasti, tekemättä kompromisseja turvallisuudesta, vaatimuksenmukaisuudesta tai palvelun saumattomuudesta.

Tuki

Erinomainen tuki voi olla merkittävä etu markkinan valloittamisessa. Parhaat kumppanit tarjoavat loistavaa tukea lyhyillä odotusajoilla jo integraation rakennusvaiheessa ja pitävät huolta, että palvelutaso ei laske myöskään tuotantovaiheeseen siirryttäessä.

Kustannukset vs. arvo

Saathan rahoillesi vastinetta? Hinnoittelumalleja on yhtä monta kuin potentiaalisia kumppaneitakin, aina kuukausimaksuista transaktiopohjaisiin kustannuksiin. Parhaat kumppaniehdokkaat tuotteistavat yhteistyön ja parhaimmillaan tuovat mukanaan ohjelmistollesi paitsi säästöjä myös tuottoja.

“Sen oikean” löytäminen

Oikea sähköisen laskutuksen kumppani ei vain täytä teknisiä vaatimuksiasi, vaan on myös sitoutunut luomaan tyytyväisiä asiakkaita ja pitkän aikavälin kasvua. Riippuen siitä, missä maassa tai maissa toimit, vaihtoehtoja on todennäköisesti runsaasti.

Etkö ole varma, miten luovia potentiaalisten kumppaneiden aallokossa? Tässä on kattava lista kysymyksiä, jotka auttavat sinua haarukoimaan itsellesi potentiaalisia kumppaniehdokkaita:

 1. Mitä ominaisuuksia heidän tarjontansa kattaa? Onko tarjolla muitakin ominaisuuksia kuin laskujen lähettäminen ja vastaanottaminen?
 2. Onko heidän ratkaisunsa räätälöitävissä asiakkaittesi tarpeisiin?
 3. Millaista API-ratkaisua he tarjoavat?
 4. Miten integraatioprosessi toimii?
 5. Tarjoavatko he joustavia ja skaalautuvia hinnoitteluvaihtoehtoja?
 6. Miten heidän ratkaisunsa skaalautuu tukemaan asiakaskuntasi kasvua ja laskuvolyymejä?
 7. Mitä operationaalisia palvelulupauksia he tarjoavat?
 8. Millaisia turvatoimia heillä on käytössä liikenteen ja tietojen suojaamiseksi? Entä tietosuoja ja GDPR?
 9. Onko heillä turvallisuussertifikaatteja?
 10. Millaista tukea he tarjoavat integraatioprosessin aikana ja sen jälkeen?
 11. Miten he hoitavat sähköisen laskutuksen asiakastukea?
 12. Miten he sisällyttävät saadut palautteet osaksi kehitysprosessia?
 13. Miten he varmistavat ratkaisunsa pysyvän vaatimustenmukaisena sekä globaalien että paikallisten säädösten kanssa?
 14. Miten säännöksiä hallinnoidaan ja kommunikoidaan eteenpäin?
 15. Voivatko he jakaa menestystarinoita samankaltaisista kumppanuuksista?

Oletko valmis tekemään päätöksesi kumppanuudesta?

Jos olet päässyt näin pitkälle, onneksi olkoon! Olet nyt askeleen lähempänä strategisen siirron tekemisessä ja valmis tarjoamaan sähköistä laskutusta asiakkaillesi. Muista, että tavoitteena on tarjota asiakkaillesi kattava, turvallinen ja tehokas ratkaisu, joka ei vain täydennä tarjontaasi, vaan tekee siitä entistäkin paremman ja houkuttelevamman. Matkaan siis!

Mutta ennen sitä…

Nostamatta itseämme liiaksi tapetille haluamme mainita, että Maventa palvelee ylpeänä yli 300 ohjelmistokumppania maailmanluokan verkkolaskutuksen infrastruktuurilla. Palveluvalikoimaamme kuuluu paikallinen ja globaali verkkolaskutuksen kattavuus, minkä lisäksi kauttamme saat koko laskun elinkaaren hallinnan osaksi ohjelmistoasi. Asiakkaidesi ei tarvitse enää katsoa muualle – kaikki on saatavilla yhden luukun taktiikalla. Jos kiinnostuit, keskustelemme mielellämme kanssasi lisää!

Taru Kuusisto

Taru Kuusisto Taru Kuusisto työskentelee Maventan markkinointitiimissä. Hänen intohimonsa on luoda informatiivista ja mukaansatempaavaa sisältöä, joka auttaa lukijoita ymmärtämään monimutkaisia teknologioita ja niiden hyödyntämistä jokapäiväisessä liiketoiminnassa.